đ Sukker i pizzadeig? Den raskeste veien til dĂ„rlig pizza!
- pizzashop.no

- 5. nov.
- 2 min lesing
Ekte pizzadeig trenger tid â ikke sukker.
NĂ„r du sĂžker etter âpizzadeig oppskriftâ pĂ„ nettet, dukker det opp hundrevis av forslag. Mange ser fine ut â helt til du oppdager en liten detalj i ingredienslisten: sukker.
â1 ts sukker for Ă„ hjelpe gjĂŠren i gang,â stĂ„r det som regel. Men det stemmer ikke â og jeg skal forklare hvorfor.

Hvorfor sukker er en NO-GO
Mel inneholder naturlige sukkerarter â maltose og glukose â som gjĂŠren lever av.NĂ„r du elter deigen og gir den tid, bryter gjĂŠren ned stivelsen i melet, spiser sukkeret og produserer COâ. Det er dette som fĂ„r deigen til Ă„ heve og utvikle smak.
Med andre ord: naturen ordner alt.Du trenger ikke hjelpe gjĂŠren â du mĂ„ bare gi den tid.

Hva som skjer nÄr du tilsetter sukker
NĂ„r du legger sukker i deigen, setter du gjĂŠren pĂ„ hĂžyfart. I stedet for Ă„ spise sukkerartene som finnes naturlig i melet, gĂ„r den snarveien og spiser opp det tilsatte sukkeret. Dermed gjĂžr ikke gjĂŠren jobben sin i melet â den gjĂžr rett og slett ingenting
Og resultatet? En deig som mangler karakter.
Du mÄ forvente at resultatet blir:
Flat smak uten dybde
Kort fermenteringstid og svak struktur
For mĂžrk skorpe (karamellisert i stedet for bakt)
Mindre elastisk deig
Kort sagt: sukker Ăždelegger balansen mellom de fire ingrediensene som definerer ekte napolitansk pizzadeig â mel, vann, gjĂŠr og salt.
Pizza er hĂ„ndverk â ikke dessert.
Konklusjon
Neste gang du ser en oppskrift pĂ„ pizzadeig med sukker â scroll videre. Ekte pizzadeig trenger ikke snarveier. Bare tĂ„lmodighet.
NĂ„r du lar gjĂŠren jobbe naturlig, fĂ„r du den luftige, lette og smakfulle deigen slik de gjĂžr det i Napoli.Og det er akkurat slik vi har laget Wood Oven pizzamelblandingen â perfekt balanse, uten sukker, uten juks! Keep baking!


Kommentarer